Lektoři

Tři největší odborníci na pivo a pivovarnictví z Ambiente přizvali dvacet dalších, aby vám předali své znalosti. Seznamte se!


Lukáš Svoboda

Jeho snem je udělat z Česka pivní velmoc nejen v pití piva, ale i jeho výrobě a péči. Po vítězství na Mistrovství světa v čepování piva v roce 2010 začala jeho vize nabírat reálné obrysy. V Ambiente se o kvalitu piva stará už čtrnáct let, stál u zrodu Lokálů, založil Školu čepování a dostal na lístek šnyt, čochtana i mlíko. Sestavil unikátní výčepní zařízení s chladicí vanou, které si Ambiente společně s Plzeňským Prazdrojem nechalo patentovat, a díky tomu zlepšil čepování piva nejen v hospodách s Pilsner Urquell. Také se vyučil sládkem a složil degustátorské zkoušky.


Lucie Janečková

Lucie začínala v roce 2014 v Lokálu Hamburk, kde ji chytla práce s pivem, a tak se posunula za výčep a začala se učit výčepnímu řemeslu. Dnes organizuje soutěž výčepních Zlatá pípa, vede Školu čepování Lukáše Svobody a má na starost zakončení tréninků výčepních v Ambiente a Lokálech. K tomu se naučila sanitovat pivní vedení a úspěšně složila zkoušky do Cechu sanitačních techniků. Složila senzorické zkoušky na vady piva a absolvovala rekvalifikační kurz Sanitačního technika ve Výzkumném ústavu pivovarském a sladařském. Chce vrátit slávu výčepnímu řemeslu a dostat ho zpátky do škol.


Lucie Janečková

Lucie začínala v roce 2014 v Lokálu Hamburk, kde ji chytla práce s pivem, a tak se posunula za výčep a začala se učit výčepnímu řemeslu. Dnes organizuje soutěž výčepních Zlatá pípa, vede Školu čepování Lukáše Svobody a má na starost zakončení tréninků výčepních v Ambiente a Lokálech. K tomu se naučila sanitovat pivní vedení a úspěšně složila zkoušky do Cechu sanitačních techniků. Složila senzorické zkoušky na vady piva a absolvovala rekvalifikační kurz Sanitačního technika ve Výzkumném ústavu pivovarském a sladařském. Chce vrátit slávu výčepnímu řemeslu a dostat ho zpátky do škol.


Lukáš Tomsa

Pro Lukáše je pivo práce, zábava i vášeň, a tak není divu, že se k němu dostal už ve 13 letech na brigádě ve Strahovském pivovaru. Od otevření pomáhal v pivovaru Matuška, kam později přešel na plný úvazek, vyučil se tam pivovarskému řemeslu a vypracoval se na sládka. Pak dva roky působil jako sládek ve vancouverském pivovaru Green Leaf a po návratu do Čech pracoval pro českou společnost Denwel, která vyvíjí a vyrábí pivovarské technologie. Pak dostal nabídku postavit pivovar Dva kohouti a stát se vrchním sládkem, kterým je dodnes.

A další! Milan Starec, Tomáš Vodochodský, František Jirásko a sládci z Nové Paky, Monika Boublíková, Olga Romanová, Adam Matuška, Michael Adamík, Tomáš Hořava, Jan Najbrt, Lenka Straková, Václav Berka, Lukáš Berný, Milan Hlaves, Martin Novopacký, Lubomír Krýsl, Jan Havránek, Eva Čížková, Leona Bušková
a skláři z Rückl, Tomáš Krčmář, Jaromír Fiala.