Lektoři
Tři největší odborníci na pivo a pivovarnictví z Ambiente přizvali dvacet dalších, aby vám předali své znalosti. Seznamte se!
Lukáš Svoboda
Jeho snem je udělat z Česka pivní velmoc nejen v pití piva, ale i jeho výrobě a péči. Po vítězství na Mistrovství světa v čepování piva v roce 2010 začala jeho vize nabírat reálné obrysy. V Ambiente se o kvalitu piva stará už čtrnáct let, stál u zrodu Lokálů, založil Školu čepování a dostal na lístek šnyt, čochtana i mlíko. Sestavil unikátní výčepní zařízení s chladicí vanou, které si Ambiente společně s Plzeňským Prazdrojem nechalo patentovat, a díky tomu zlepšil čepování piva nejen v hospodách s Pilsner Urquell. Také se vyučil sládkem a složil degustátorské zkoušky.

Lukáš Tomsa
Pro Lukáše je pivo práce, zábava i vášeň, a tak není divu, že se k němu dostal už ve 13 letech na brigádě ve Strahovském pivovaru. Od otevření pomáhal v pivovaru Matuška, kam později přešel na plný úvazek, vyučil se tam pivovarskému řemeslu a vypracoval se na sládka. Pak dva roky působil jako sládek ve vancouverském pivovaru Green Leaf a po návratu do Čech pracoval pro českou společnost Denwel, která vyvíjí a vyrábí pivovarské technologie. Pak dostal nabídku postavit pivovar Dva kohouti a stát se vrchním sládkem, kterým je dodnes.
