Časté dotazy

Kolik to stojí?

Za nabitý desetiměsíční kurz zaplatíte 150 000 Kč bez DPH 21% (15 000 Kč měsíčně bez DPH). V ceně je know-how a čas všech lektorů, přístup k online výukovým materiálům, deset exkurzí s výkladem, deset přednášek s odborníky, účast na pivním veletrhu v Norimberku a dvoudenní pivní tour v Mnichově, kurz základů sommeliérství piva, absolvování Školy čepování, degustační tréninky, příprava na dvě zkoušky (sanitační a senzorickou) včetně poplatku za složení zkoušky, výroba piva podle vašeho vlastního receptu (část si zalahvujete a odnesete, druhou část narazíme při přípravě na senzorické zkoušky), praxe v čepování, sanitování i vaření piva přímo v provozech a pronájem prostor.

Pro koho je Maximum o pivu vhodné?

Pro všechny, kdo to myslí s pivem vážně. Čerpat z něj budou majitelé restaurací, kteří chtějí mít nejlepší pivo v okolí a vědět, jak toho dosáhnout. Hodit se bude majitelům pivovarů nebo sládkům, kteří vaří skvělé pivo, ale nejsou vždy spokojeni s tím, jak chutná po načepování v různých podnicích. Ale je vhodný i pro všechny z oboru, kteří chtějí sdílet zkušenosti a doplnit si znalosti mimo svou specializaci, protože se v kurzu naučí všechno o vymýšlení receptů, surovinách, vaření, výčepních technologiích, pivním skle, senzorice, sanitaci i správně načepovaném pivu.

Co všechno se naučím a co si vyzkouším?

Poznáte historii piva i pražských hospod. Budete si umět napsat vlastní recept na pivo. Pojedete se podívat za chmelem a do sladovny. Naučíte se základy vaření piva. Porozumíte pivovarské technologii a podíváte se za jejími dodavateli. Budete znát všechny druhy i kategorie piva. Projdete Školou čepování, kde se naučíte bezchybně načepovat různé pivní styly. Navštívíte několik pivovarů – od mikropivovaru po velký pivovar. Budete mít příležitost poznat jejich sládky a diskutovat s nimi. Zúčastníte se debaty se zástupci craftových pivovarů. Pojedete na pivní veletrh BrauBeviale v Norimberku, do Mnichova na pivní tour a s Lukášem Svobodou projdete pražské pivnice. Od kunsthistorika se dozvíte o historii pivního skla a navštívíte sklárny Rückl s přednáškou
o pivním skle. Budete rozumět pivním trendům ve světě a znát ty nejlepší bary a pivovary. Budete umět sanitovat a když budete chtít, složíte sanitační zkoušky. Naučíte se neomylně poznávat pivní vady a připravíte se na senzorické zkoušky. A nakonec si uvaříte pivo podle vlastního receptu a vyzkoušíte si modelovou soutěžní degustaci.

Jak dlouho bude kurz trvat?

10 měsíců. Každý měsíc se uvidíme přibližně 4× – většinou ve všední dny. Někdy to bude na celý den, jindy jen odpoledne, abyste mohli přes den do práce. Celý rozvrh dostanete dostatečně dopředu.

Kdo mě bude učit?

Dali jsme dohromady nejlepší odborníky a výjimečné osobnosti pivní scény, kteří vám předají své znalosti a zkušenosti. Kromě hlavních lektorů Lukáše Svobody, Lucie Janečkové a Lukáše Tomsy, se na kurzu podílí Milan Starec, Tomáš Vodochodský, František Jirásko a sládci z Nové Paky, Monika Boubíková, Olga Romanová, Adam Matuška, Michael Adamík, Tomáš Hořava, Jan Najbrt, Lenka Straková, Václav Berka, Lukáš Berný, Milan Hlaves, Martin Novopacký, Lubomír Krýsl, Jan Havránek, Eva Čížková, Leona Bušková a skláři z Rückl, Tomáš Krčmář, Jaromír Fiala.

Kolik máte míst?

Jenom 10, a proto doporučujeme neváhat s rezervací svého místa.

Kde to bude?

Částečně ve vzdělávacím a inovačním centru UM v Praze, částečně za tréninkovým výčepem a z velké části v terénu – pojedete do pivovarů, sladovny, skláren, výzkumného ústavu, na zahraniční veletrh i pivní tour.

Co získám po absolvování?

Certifikát o absolvování, který bude zahrnovat osvědčení o absolvování senzorických zkoušek ve Výzkumném ústavu pivovarském a sladařském a osvědčení o sanitačních zkouškách z Profesního sdružení sanitace nápojových cest. Obě zkoušky jsou dobrovolné. Kromě certifikátu však získáte hlavně cenné znalosti, zkušenosti a důležité kontakty, z kterých budete čerpat už napořád.

Jdu do toho! Co mám udělat?

Výborně, to máme radost! Zaregistrujte se prosím na podstránce Zápis. Stačí vyplnit svůj kontakt a my se vám co nejdřív ozveme, co a jak.